2012. szeptember 5., szerda

Help me!

Hey girls!
Ma egy kis problémámmal fordulok hozzátok, hátha Ti tudtok tanácsot adni.
Az a gondom, hogy az eredetileg hullámos-göndör hajamat kivasalom, előtte hővédő persze, de szóval kivasalom és mire beérek a suliba,(biciklivel) az egész egy frizzy kóc lesz! ÁÁÁÁ, utálom ezt! Itthon nagyon szép egyenes selymes, teszek rá még hajfény cuccot is ( nem spray hanem ilyen takony szerű anyag :D ) de mire odaérek minden tönkremegy.



Mit ajánlotok, mit tegyek rá???

6 megjegyzés:

  1. Hasonló cipőben járok!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Miután kivasaltad, már ne tegyél rá semmit, csak előtte. Ha szükséges, a fordászcikkekben lehet kapni szilikon-tartalmú vagy hasonló vízzáró tulajdonságú hajlakkot-hajfényt. Nekem L'oreal salon prof.-es aranyszínű kollekciósból van egy vízzárós formázás utáni lakkom. De a hajravalókat mindenképpen vasalás előtt kell, mert a nedvességtől visszaugrik, pláne, ha még melegen kap külső hatást. Végső-végső esetben a savas sampon segít. :)
    Körülbelül így vettem le a fodrászom szentmiséjét, és nekem a göndör hajamból nyílegyenes lesz. Persze a vasalóm se egy mini-díszpéldány ^_^

    VálaszTörlés
  3. Szia. Én is ezzel a problémával küzdök, ezért miután olvastam Eszter válaszát, elmentem a Müllerbe megnézni ezt a hajlakkot, de nem találtam, ezért még körbenéztem mik vannak és megtaláltam a John Frieda Frizz-Ease "esővédő" hajlakkját.

    Most utánanéztem neten és Lorealból nem ilyen arany szinű van, hanem fehér és 3500ft körül írják. Szóval, akkor ha ez tényleg így van, akkor ez jobban megéri, mert ez 2900ft volt, és mindkettő 250ml.
    És tegnap teszteltem és bevált. Utcán párás levegő, bulihelyen meleg, izzadás.. ilyenektől a hajam katasztrófa szokott lenni, mostmeg olyan maradt, mint a hajvasalás utáni pillanatban. :)
    Szóval ajánlom a John Friedat, ha te se találnád azt amit Eszter írt. :))

    VálaszTörlés
  4. Vagy mi lenne, ha néha nem vasalgatnád, hagynád egy kicsit göndören? Most amúgyis nagy divat a hullámos, göndör haj:)
    Minden egyenes hajú vágyakozik a göndör haj után :)
    A göndör haj eredendően szárazabb, a vasalás csak jobban töri, szárítja, bármit teszel is rá.
    Milyen sampont, balzsamot, olajat használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hullámos nekem is tetszik, de az enyém közel nem olyan, ez nagyon frizzy.
      Pont ahogy minden göndör(najó nem mind) egyenes után :DD
      Samponból mindig más, de most épp kifogyóban van a Schauma 7 gyógynövényese. Balzsam most Schauma Q10 (de legközelebb Gliss kur ultimate repair mert nagyon szerettem főleg az illatát)ez keverve a kallos placentás hajpakolásával, vasárnaponként több ideig rajtahagyva. Múlt héten kedden voltam fodrásznál és Ő is megjegyezte, hogy egészségesebb a hajam, a pakolás nagyon jó! :)
      Olaj: Kallos haj elixír, tele van értékes olajokkal és nagyon csipázom.
      Hővédő: Kallos
      Wax(néha):Taft piros tégelyes :D

      szerencsére most már inkább egyenes marad a hajam, főleg ha ne a Duna part mellett megyek suliba ahol nagy a páratartalom... :)

      Törlés