2011. szeptember 14., szerda

LightSmoke.-Step by step.

Hey!
Ma egy ismerősöm kért tőlem "szakmai tanácsot". Egy képet küldött egy lányról aki egy olyan sminket visel ami neki nagyon tetszik és kérdezte, hogy hogyan lehet elkészíteni, milyen színeket hogyan használ. Mivel blogolok, meg amúgy is ez a legegyszerűbb módja, hogy amennyire lehet megmutassam én hogyan készítettem el a sminket. ez az első step by step próbálkozásom, remélem nem vallok túl nagy kudarcot és tetszeni fog nektek, valami hasznosnak találjátok majd! (:

Step1-Arc alapozása & szemöldök.
Lealapoztam az arcomat, korrektoroztam, púdereztem és megcsináltam a szemöldökömet.Step2- Szemhéj alapozás.
A szemhéjam lealapozásához egy ezüstös/szürkés jumbo szemceruzát használtam, nem sokat, és jól eldolgoztam.Step3-Jöhet a szürke!

Ezt követően, a mozgórészre felviszem a szürke színt, de csak keveset, mert a képen is látszik majd, hogy ez egy lightos smink. A festék pigmentáltságától függően, ha nagyon pigmentált akkor épphogy csak mártsd bele az ecsetet, ha pedig alig van színe lehetsz bátrabb. Minden esetre dolgozd el!Step4-Óvatosan a feketével!
Ebben a lépésben a fekete jön. Én ezzel kínlódtam a legtöbbet, mert féltem, hogy túl erős lesz, ezért először csak nagyon-nagyon keveset vittem fel belőle a mélyítővonalam külső felébe, tehát próbáltam nem végig bemenni vele. Ehhez az ecsetet megint épphogy csak hozzáérintettem a színhez és elég is volt, viszont...Step5-Nem elég a fekete.

...megnéztem a képet és láttam, hogy nem ennyire kevés a fekete, úgyhogy nagyon óvatosan, kicsi és figyelmes mozdulatokkal apránként vittem fel a fekete szemhéjpúdert a mélyítővonalam kezdőpontjába..vagy hova. :D ezt követően elsatíroztam, összemostam a színeket, az éleket elfinomítottam.Step6-Alsó szempillasor.
Az alsó szempillasort megint csak fekete szemhéjpúderrel festettem ki. Így visszanézve talán lehetett volna erősebb is.. :D

Step7-Vízvonal.

A képről nem tudtam tisztán kivenni, lehet, hogy semmi nincs a vízvonalán, de fekete biztos nem, ezért én fehér szemceruzával húztam ki. Igazából szerintem a fekete is jó lenne. :)Step8-Szempillaspirál.

A kedvenc szempillaspiráloddal fesd ki őket és kész is! :)


Fej...nemkellnézni.
Egyben az egész. Az arcomra nem tettem semmit mert a képen sincs semmi a lány arcán...azt hiszem..és a száján se én csak színtelen ajakbalzsamot használtam. Esetleg egy nude babarózsaszín rúzzsal végig lehet menni rajta.


És a kép amiről a sminket kérték:
Csak hasonlít egy kicsit az enyém erre..
Najó visszatekintve az enyém kicsit erősebb lett..Nemgond, remélem nem gáz. :D


P.S.:  Nem tudom, hogy miért de meg akartam nektek mutatni a hajamat..:D Esetleg érdekelne hogy csináltam?:D Bár ez egy sminkblog...

Sincerely
             TaylorK.

10 megjegyzés:

 1. ez nagyon jól jött ;)
  nagyon széép ♥

  VálaszTörlés
 2. köszönöm nektek! :))
  Örülök, hogy hasznos volt! : )

  VálaszTörlés
 3. engem érdekel hogy csinálod a hajad, mert már elfelejtettem. : DD

  VálaszTörlés
 4. Ha több embert is érdekel akkor csinálok róla postot. :D

  VálaszTörlés
 5. Engem is érdekel. :) Amúgy szép lett a smink!

  VálaszTörlés
 6. Engem is érdekel :D és tök jó, hogy csináltál step by stepet :)

  VálaszTörlés
 7. Köszi, örülök h tetszett :D Amúgy meg ha már 3 mebert érdekli az jó, szóval szerintem akkor majd csinálok belőle egy postot! :))

  VálaszTörlés
 8. Szép lett a smink, és nagyon cukker a hajad! :))

  VálaszTörlés